Haberler

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Programı Yapıldı 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 103. yıl dönümünü  kutlamak ve Mehmet Akif ERSOY'u anmak için  program  gerçekleştirdik. Okulumuz 2/B sınıf öğretmeni Havva KAŞTEN yönetiminde hazırlanan programda Mehmet Akif ERSOY'un istiklal marşını yazma sürecini anlatan oratoryo sahnelendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Okulumuz 1/A sınıfı öğrencileri 12 Mart şarkısını söyledi.

Devamı

OKULUM GÖKYÜZÜ

Okulum Gökyüzü eTwinning projemizin kurucu ortaklarından anasınıfı A şubesi öğretmenimiz Ayşe SOFU KIYMAZ ve 2/A sınıfı öğretmenimiz Ümmü AKKAŞ’tır. Projemiz Türkiye’den 10 ortak, yurtdışından Arnavutluk ve Romanya ile 12 ortakla çalışmalarına başlamıştır. Projemizde çocuklarda okul dışında öğrenme, doğayı inceleme, doğada sanat, doğada müzik, duyuşsal ve bilişsel alanlarda gelişme hedeflenerek çalışmalar sürdürülüyor. Şubat ayında doğada sanat etkinliğimiz ortaklarımızla birlikte tamamlandı. Mart ayı doğada müzik, doğada fen ve doğa etkinliklerine başlanmıştır.

Devamı

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapılan programda Zübeyde Hanım’dan, Nene Hatun’dan, Sabiha Gökçe’ye, Süreyya Ağaoğlun’dan, Muazzez İlmiye Çığ’dan, Eda Erdem’e …kadar topluma yön   kadınlar hakkında bilgilendirme etkinliği yapıldı.     8 Mart Dünya Kadınlar Günü voleybol turnuvasında okulumuzu temsil eden kıymetli velilerimize  Okul Aile Birliği karanfil sundu.  

Devamı

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapılan programda Zübeyde Hanım’dan, Nene Hatun’dan, Sabiha Gökçe’ye, Süreyya Ağaoğlun’dan, Muazzez İlmiye Çığ’dan, Eda Erdem’e …kadar topluma yön   kadınlar hakkında bilgilendirme etkinliği yapıldı.     8 Mart Dünya Kadınlar Günü voleybol turnuvasında okulumuzu temsil eden kıymetli velilerimize  Okul Aile Birliği karanfil sundu.  

Devamı

3. CEMRE TOPRAKLA BULUŞTU

Müjdeler olsun üçüncü cemre 5-6 Martta toprağa düştü. Bahar umudumuzu çoğaltsın. Baharın gelişini kutlarken iklim değişikliğinin insan sağlığına etkilerini unutmayalım.

Devamı

OKULUMUZDA DEPREM TATBİKATI YAPILDI

Okulumuzda 06.02.2024 Salı Günü deprem tatbikatı yapıldı. Öğrenciler zille birlikte sınıfta önce çök-kapan- tutun yapıp 2. zille birlikte toplanma alanına geçerek bilgilendirme yapıldı. Tatbikata dikiş nakış kusiyerleri de katıldı.

Devamı

Çorba ve Meyve Günü Etkinliğimiz

Öğrencilerimize sağlıklı,  yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla haftanın bir günü düzenlenen ”Çorba Günü” ve “Meyve Günü” etkinliğini yapacağız.  

Devamı

DEYİMLER VE ATASÖZLERİMİZ

Yürütmüş olduğumuz ‘Okullarda Orman Programı’ kapsamında özellikle atık mukavva ve geri dönüşüm malzemeleri kullanarak deyim ve atasözleri sergisi düzenledik.

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ DEYİM, ATASÖZÜ, VE RESFEBE SERGİMİZ

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında yapılan deyim atasözü ve resfebe sergimizin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İlyas MERCAN yaptı. Sergimize katılım sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İlyas MERCAN'a, Şube Müdürü Sayın Erhan GÜĞÜL'e, okul müdürlerine ve kıymetli velilerimize teşekkür ederiz.

Devamı

Bahar Umudumuzu Çoğaltsın 2.Cemre Suya Düştü

Müjdeler olsun ikici cemre 26-27 Şubatta suya düştü. Bahar umudumuzu çoğaltsın. Baharın gelişini kutlarken iklim değişikliğinin insan sağlığına etkilerini unutmayalım.

Devamı

Baharı Bekleyenlere Müjde! 1. Cemre Havaya Düştü

Arapça kökenli bir kelime olan ‘cemre’nin sözlük anlamı kor yani ateştir. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak bilinir. Cemrenin ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa sırasıyla düştüğüne inanılır. Bu düşen cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınır. Baharı bekleyenlere müjde 1. cemre 19 -20 Şubatta havaya düştü. Doğa uyanacak, üzerindeki kış örtüsünü sıyırıp, bahara duracak. Baharın gelişini kutlarken iklim değişikliğinin insan sağlığına etkilerini unutmayalım. Ancak bu sefer, doğanın uyanışını kutlarken, artan sıcaklıklar ve değişen iklim koşulları da aklımızın bir köşesinde. İklim değişikliği verilerine göre 2024  kaydedilen en sıcak kış mevsimini yaşadık.  

Devamı

GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ

Okulumuzda yürütülen 'Duygularını Tanıyan Çocuk' eTwinning projesi kapsamında:  güvenli internet günü ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Eğitim videoları izletildi, kodlama ve boyama etkinlikleri yapıldı. Güvenli internet günü ile ilgili panolar hazırlandı.

Devamı

GERİ DÖNÜŞÜMÜ SEVİYORUZ(WE LOVE RECYCLE)

 'GERİ DÖNÜŞÜMÜ SEVİYORUZ' eTwinning projesi okulumuz öğretmeni Gülcan TÜRKAY tarafından yürütülmektedir. PROJE HAKKINDA       İçinde bulunduğumuz bu dönemde atıklardaki artış; Bilinçsizce doğaya ve denizlere bırakılması tüm canlıların hayatını tehlikeye atmaktadır. Bu atıkların doğada yok edilmesi uzun zaman almakta ve bazı atıklar doğada yok olmamakla birlikte aynı zamanda doğaya da zarar vermektedir. Doğru geri dönüşüm bilinciyle çevrenin korunmasının ve kaynakların israf edilmemesinin sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıdığı unutulmamalıdır. Kendimize ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya sağlamak için çocuklara küçük yaşlardan itibaren geri dönüşümü ve sürdürülebilir yaşamı öğretip alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Çocuklar da geri dönüşümle hayal güçlerini ve el becerilerini geliştirebilir, sanatın ne kadar faydalı ve keyifli olduğunun farkına varabilirler. Okul öncesi eğitimde başlayan bu etkinlikler eğitimin hemen her kademesinde yer almaktadır. Çocuklara çalışmalarının sonuçlarını görme heyecanı yaşatmak, projenin daha geniş kitlelere duyurulması ve katılımın teşvik edilmesi amacıyla yaygınlaştırma çalışmaları yürütülecektir. PROJENİN HEDEFLERİ      Öğrencilerin çevre bilincini, ekolojik okuryazarlığını, doğayı koruma ve geliştirme bilincini güçlendirmek.  Öğrencilerin bilgi, beceri, duygu ve kapasitelerini en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak. Çevreyi ve dünyayı ileriye taşıyacak faaliyetlere katılımlarını desteklemek. Öğrencilere sanatsal beceriler kazandırmak, çevre bilinci oluşturmak, sıfır atık ve geri dönüşüm gibi kavramların uygulamalarla pekiştirilmesi ve evrensel değerlere ulaşmalarının sağlanması amaçlanıyor. Amacımız öğrencilerin yaratıcılık, hayal gücü, el becerisi gibi kazanımlarını sanatsal etkinliklerle desteklemek, onları eğlendirerek çevreye ve insanlığa karşı duyarlılıklarını geliştirmektir. BEKLENEN SONUÇLAR      Öğrencilerin sosyal aktivitelere katılım, etkili iletişim, sosyal girişimcilik, liderlik, gönüllülük ve çözüm odaklı becerileri kullanma gibi becerileri güçlendirilecektir. Çevreyi ve dünyayı ileriye taşıyacak, etkinliklere katılımı artıracaktır. Kişisel ve sosyal beceriler en üst seviyeye ulaşacak. Bireysel ve toplumla birlikte karar verme, uygulama ve eyleme geçme yetenekleri artacaktır. Liderlik becerileri güçlendirilecek. Çocuklar da görülen sosyal fobi, sosyal dışlanma, içe kapanma, sosyal korku ve uyum sorunları azalacaktır. Gelecek nesillere yeşil alan bırakılacak. Projeye katılan öğrencilerin yakın akrabaları ve aileleri olumlu yönde etkilenecektir.        

Devamı

TOHUMLAR FİDANA

Yürütmüş olduğumuz Okullarda Orman Programı kapsamında Anamur Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak orman haftasında dilecek fidanlar için tohumlar toprakla buluştu. Anamur Kıbrıs İlkokulu olarak tüm sınıflar doğada eriyen saksılara çam fıstığı tohumlarını  çimlendirme çalışmasına katıldı.

Devamı

HAYATIMIZ MATEMATİK ETWİNNİNG PROJESİ LOGOSUNU BELİRLİYORUZ

Okulumuz 3/A sınıfı öğretmeni Semra KAYABAŞI  ve öğrencilerinin yürütmüş olduğu ‘Hayatımız Matematik’ eTwinning proje kapsamında ilk olarak kendi logolarını tasarladılar, seçilen logolardan projeyi temsil edecek logo için ankete katıldılar. Projemizin logosunu seçtiler.

Devamı